Cloud

Terraform – Nejlepší přítel infrastruktury | Mňamka #424

Terraform – Nejlepší přítel infrastruktury | Mňamka #424

Terraform. Tento superhrdina správy infrastruktury je skvělý pomocník, bez kterého bychom se v BizzTreatu už jen stěží obešli. S jeho pomocí totiž můžete konzistentním a automatizovaným způsobem definovat jednotlivé součásti vaší infrastruktury a zcela se tak vyhnout chaosu ručních aktualizací a škálovacích bitev. V dnešní mňamce od Michala si na zjednodušeném příkladu vytvoření nového virtuálního počítače v cloudu ukážeme, jak Terraform v praxi vlastně funguje!

Instalace GoodData.CN v Google Cloud platform | Mňamka #292

Instalace GoodData.CN v Google Cloud platform | Mňamka #292

Náš Tom Votava udělal jasný a informativní návod na to, jak nainstalovat GoodData Cloud native v Google cloud platformě. Pak si ji můžete pustit přímo v tom cloudu. V 15ti minutách si projdeme celou instalaci a názorně si ukážeme co je vlastně všechno potřeba pro tento setup.

VIDEO: Jak na inovace v cloudu? | Mňamka #283

VIDEO: Jak na inovace v cloudu? | Mňamka #283

Máme tady pokračování videí z webinářů. V tomto se dozvíme hrozně moc o tom, jak se pracuje s Cloud řešením a které je pro vás to nejlepší. Poslechněte si Radovana, ten vám řekne, co používají naši datový detektivové v práci a jak to všechno integrujeme do našeho BI procesu pro naše zákazníky. Je to klasický delší formát, který je napěchován informacemi. Nechcete zaspat a pustit se do cloudu co nejdřív? Neváhejte se na nás obrátit a my vám s tím pomůžeme.

Open source všude kolem nás | Mňamka #246

Open source všude kolem nás | Mňamka #246

Zkoušeli jste si někdy představit, jak by fungoval náš každodenní život v režimu open source? Tom a Terka převedli pár open source patternů do života a jak to dopadlo, se můžete podívat :) Co je to open source? Kdy použít pull request? Kdy vytvořit issue? A co formát kódu? Nebo Revert? Rollback? Klonování nebo Merge Change Request? A ty licence! Mimochodem… zkoušeli jste si někdy představit, jak by mohl fungovat revert ve vašich vztazích? Nebo rollback v životě?

Self service BI aneb "naklikat to zvládnu sám" | Mňamka #234

Self service BI aneb "naklikat to zvládnu sám" | Mňamka #234

Právě jste došli k tomu, že by vám pomohlo, kdybyste trochu víc pracovali s daty. Jenže co teď? Kde začít? Stavět datový sklad? Nakoupit servery? V dnešní době spíš jít a zaregistrovat se do Snowflake nebo Google BigQuery. Jenže tohle je jen začátek. Úplný začátek. Celé datové řešení není jen o výběru vhodného nástroje… je to velmi komplexní projekt. Co je dobré zvážit, než uděláte pomyslný první krok?

Logika data warehousu a data martu | Mňamka #207

Logika data warehousu a data martu | Mňamka #207

Když začneme řešit data, hned na začátku je fajn položit si základní otázku: v jaké podobě mít svá data uložená tak, abychom je mohli skutečně efektivně používat pro řízení svého byznysu? Jedním z možných řešení je vytvořit tzv. data warehouse, popř. data marts. Co to je? Jaké mají vlastnosti? Co by měli umět? Jaké využíváme přístupy k data warehousingu? Cloud nebo on-premise? Kuba to všechno v kostce sepsal!