Přišel čas na R.E.S.T.A.R.T. | Mňamka #10

10.března v 11:00 Vláda ČR na tiskové konferenci vyhlásila první mimořádná opatření, související se šířící se nákazou koronavirem. Už ten samý den jsme ve 12:30 měli celofiremní All Hands, kde jsme celý tým informovali o situaci a prvních krocích, které spouštíme. Hned další den (stále ještě před vyhlášením nouzového stavu) jsme se JT setkali v naší nové, ještě nedozařízené kanceláři, abychom vytvořili první klíčový krok všeho, co následovalo. Krizový plán.

Úplně si pamatuju na ten pocit. Je to tu! To, co jsme všichni čekali. Další velká krize. A možná větší, než jsme kdy zažili. Pocit jak po ráně pěstí do žaludku. Vzpomínky na hypoteční krizi 2008. Prakticky během několika málo dní jsme se tehdy ve firmě, kde jsem pracoval, ocitli bez hotovosti. 3 největší zákazníci prodloužili splatnost z 30ti na 90dní. Noční můra pomalého zkomírání, splátkových kalendářů na finančáku.

A tak jsme si s JT řekli, že se tentokrát nedáme. Vlastně v BizzTreat nastal restart už 10. března. A od tý doby neuvěřitelně makáme.

Co to přineslo?

5 let jsme si s JT říkali, že bysme měli mít (nejen finanční) krizový plán. Najednou jsme ho měli ani ne za 24hod. A co je důležitější. Nastavený monitoring všech klíčových business metrik na denní bázi, aby bylo jasný, kdy nastává bod zlomu:

  • Neuvěřitelně jsme nakopli sales a marketing. Vždycky jsme chtěli udělat fůru obsahu, ale nějak na to nebyl čas… najednou to šlo. Klíčem bylo a zůstává udržet pozornost. Rozjeli jsme webináře zdarma, na ně navazující Bizztro mňamky, systematicky pracujeme na budování povědomí na sociálních sítích. Podařilo se nám získat 288 nových relevantních kontaktů (nárůst 722%), počet našich sales callů vzrostl o 2300%. Návštěvnost našeho webu vzrostla o 345%. Celkové objem sales pipeline vzrostl o neuvěřitelných 542%.
  • Hodiny, který jsme neprodali našim klientům, jsme investovali do vývoje nové generace vlastního řešení. Je to template, jak použít cloudové služby pro přípravu dat (ETL), říkáme tomu Bizzflow a ještě o něm uslyšíte:-), protože to je prostě PECKA!
  • Rychle jsme udělali optimalizaci provozních nákladů, které jsme plánovali už delší dobu udělat, ale stále bylo “cosi důležitějšího”.
  • Začali jsme podepisovat smlouvy elektronicky (snad poslední administrativa, co nebyla ještě elektronizovaná) a tím si ušetřili fůru starostí a nahánění podepsaných originálů.
  • Znovu si uvědomili, jak důležité je udržet týmového ducha a kromě standardního rytmu přidali třeba i hospodu online nebo kuchyňku online.

A hlavně. Náš tým se neuvěřitelně semknul. Najednou nejsou problémy s vyplňováním výkazů, dotahováním úkolů, uzavíráním ticketů. Každej úplně neuvěřitelně maká. Každej přemýšlí, jak udržet stávající business (protože prostě někde mizí) a kde získat dodatečný prostor. A když došlo i na vyjednávání o úvazcích a penězích, všichni byli neuvěřitelně nápomocní. Takže milé Espresso, u nás v BizzTreat frčíme už od 10.března světelnou rychlostí!

Rado

Máte k článku nějaké otázky nebo připomínky? Klidně mi napište, rád to s Vámi proberu :-)

Radovan Jirka
Datový detektiv