Dlouhodobé fungování v online režimu | Mňamka #19

Posledních cca 25 let se setkávám se spoustou lidí. Sales je prostě o kontaktu a nikdy jsem si nedokázal představit, že by tomu mělo být jinak.Věřím, že osobní kontakt lze těžko něčím suplovat. Ze dne na den ovšem tento svět nečekaně skončil. A to na několik dlouhých měsíců.  Od začátku jsme v BizzTreat byli velmi dobře připraveni a spolupracovat online byl náš denní chleba. I přesto se brzo dostavila frustrace ze změny způsobu fungování. Brzo mi začalo vše nějak drhnout a bylo jasné, že je potřeba systém vylepšit. 

Zjistil jsem, že je to celé o drobných detailech, které ovšem dokáží udělat velký dojem. 

Jednoduše jsem začal přemýšlet o tom, co vše oproti běžnému fungování vynechávám díky home office a začal se pěkně soustředit na vracení těchto drobností i do online života. 

Například v rámci schůzek jsem řešil přesuny do různých zasedaček. Bylo velmi jednoduché zařadit mezi schůzky časy na přesun, tak jako jsem to vždy dělal a zjistil, že je úplně jedno, zda-li jdu ze Žižkova do Karlína či Holešovic nebo prostě kolem dvou bloků domů u nás v Brodě. A ejhle, čas na drobný refresh byl na světě.

Jinou malou-velkou změnou bylo nahrazení sluchátek reproduktorem. Použití sluchátek bylo sice praktické, ale všiml jsem si, jak unavující a frustrující je jejich používání po celý den. Naopak využití reproduktoru znamenalo vjem výrazně přiblížit skutečnému meetingu.

Snaha soustředit se na tyto detaily mi najednou umožnila i v čistě onlinovém režimu práce dosáhnout větší spokojenosti. Myslím si, že naučit se v tomto režimu fungovat dlouhodobě, bude dobrou devizou do budoucna. Pokud se bude situace s omezením opakovat, vše přijde vhod. A jaké drobnosti napadají vás?

Máte k článku nějaké otázky nebo připomínky? Klidně mi napište, rád to s Vámi proberu :-)

Pavel Kvasnička
obchodní příručí
datových detektivů
LinkedIn