Barevný svět vašeho Business Intelligence | Mňamka #15

Grafy. Grafy. Grafy. Ano, je to bezpochyby silný nástroj pro interpretaci dat. Dokáže nejen zobrazovat čísla, ale i vztahy mezi nimi mnohem efektivněji než obyčejné tabulky. Máme grafy sloupcové, lineární a mnoho dalších - jen si vybrat. Však to znáte. A já vím, že je to neustále dokola diskutované téma, ale za mě stále aktuální. Protože čím více budeme tato pravidla dodržovat, tím lépe budou lidé chápat, co jim ukazujeme.
Tak to prostě je :-)

Nedávno jsem narazila na pěkný článek, takže by byla škoda se o něj s vámi nepodělit. Krásně shrnuto šest způsobů, jak používat barvy v grafech:   How to Analyze Data: 6 Useful Ways To Use Color In Graphs

Jak zjistit jaké barvy se k sobě hodí?


Můj muž je grafik. Takže když jsem za ním poprvé přišla s dotazem, zdali neví jaká barva se mi hodí k modré byl štěstím bez sebe, že mi může poradit. Když jsem za ním ale ten týden přišla po dvacáté, už tak nadšeny nebyl. A tehdy mi ukázal svět generátorů barev - znáte?

Pokud ne, tak tady moje dvě nejoblíbenější stránky (třetí je update na podoručení). Fungují stejně - vložíte kód barvy a ono vám to vygeneruje všechny kombinace vhodného použití s vaší barvou:

Enjoy! Eva

Máte k článku nějaké otázky nebo připomínky? Klidně mi napište, ráda to s Vámi proberu :-)

Eva Hankusová
detektiv nových příležitostí