Jaký graf mám použít? [tahák] | Mňamka #26

Byl večer před závěrečným testem v rámci Digitální Akademie Czechitas. Většina holek byla nervózní, já samozřejmě také, a tak jsem se snažila na poslední chvíli co nejvíc “nachytřit”. Jedna ze základních otázek, kterou jsem během kurzu řešila byla: “A jaký graf mám teda na co, kruciš, použít?”.  

 

Během brouzdání ve vodách internetu jsem narazila i na tyto návodné "pavouky" - infografiky, které se na výběr grafů koukají zase trošku jinak. Nejde zde ani tak o to, jak přesně má graf vypadat nebo jaké barvy použít (o tom když tak něco trochu zde - Barevný svět BI ), ale v podstatě jde o takovou myšlenkovou mapu - jaký druh grafu je vhodné použít pro určité situace. 

 

Všechny "pavoučí" infografiky, které vygoolíte se víceméně opakují, ale tady je pár mých oblíbených: 

Máte k článku nějaké otázky nebo připomínky? Klidně mi napište, ráda to s Vámi proberu :-)

Eva Hankusová
detektiv nových příležitostí
LinkedIn

Data Storytelling: Rychlé vs Pomalé datové myšlení | Mňamka #525

Data Storytelling: Rychlé vs Pomalé datové myšlení | Mňamka #525

Znáte ten pocit, když se už několik desítek minut hrabete ve složité tabulce a stále nemůžete najít odpovědi na svoje otázky? My už dávno ne. Umíme si totiž najít zkratku z pomalého myšlení do toho rychlého.

Keboola a Kai PromtLab | Mňamka #524

Keboola a Kai PromtLab | Mňamka #524

Objavte PromptLab, sofistikované riešenie od Kebooly a Kai PromtLab na zlepšenie interakcií s umelou inteligenciou. V tomto článku sa dozviete, ako PromptLab využíva technológiu Streamlit na automatické prispôsobovanie výziev za účelom dosiahnutia lepšej jasnosti a presnosti vo vašich projektoch. Oboznámte sa s intuitívnym rozhraním, ktoré vám umožní porovnávať výsledky a optimalizovať pracovné postupy.

 Agilní datová analytika pomáhá MALFINI řídit výkon obchodníků a zvyšovat tržby meziročně o 30 %

Agilní datová analytika pomáhá MALFINI řídit výkon obchodníků a zvyšovat tržby meziročně o 30 %