Jaká je Vaše komfortní zóna BI ve firmě? | Mňamka #25

Zavedení BI ve firmě obvykle znamená něco, co se bez nadsázky dá nazvat vystoupením z komfortní zóny. Proč tomu tak je? Pokud pomineme omyl některých firem, že berou BI jako stanovení KPI a jejich následné vynucování, tak opuštění “vylepšených” .xls a předání informací formou dat do týmu není jednoduché rozhodnutí. Obvykle to znamená uvědomění a zviditelnění bolístek a různých “kostlivců”. Je to příležitost dát lidem možnost věci ovlivňovat a delegovat kompetence co nejníže to jde. V článku mě velmi rezonovala věta, pod kterou bych se okamžitě podepsal:

“The commitment, supported by executives, to place the power of data in the hands of more business users across their company, using modern analytics tools.”

Pokud to vedení firmy chápe jako svůj závazek a proces zavádění BI bude aktivně podporovat (půjde příkladem) je velká šance na úspěšný přerod ve firmu, pro kterou nebude “data-driven company” jen fráze nebo další neúspěšný projekt. 


Jaká je Vaše Bi komfortní zóna? Jak jste připraveni na zavedení BI? Tento článek Vás může v mnohém inspirovat a navíc si můžete sami vyzkoušet kvíz jak na tom jste.

Máte k článku nějaké otázky nebo připomínky? Klidně mi napište, rád to s Vámi proberu :-)

Pavel Kvasnička
obchodní příručí datových detektivů
LinkedIn

Keboola a Kai PromtLab | Mňamka #524

Keboola a Kai PromtLab | Mňamka #524

Objavte PromptLab, sofistikované riešenie od Kebooly a Kai PromtLab na zlepšenie interakcií s umelou inteligenciou. V tomto článku sa dozviete, ako PromptLab využíva technológiu Streamlit na automatické prispôsobovanie výziev za účelom dosiahnutia lepšej jasnosti a presnosti vo vašich projektoch. Oboznámte sa s intuitívnym rozhraním, ktoré vám umožní porovnávať výsledky a optimalizovať pracovné postupy.

 Agilní datová analytika pomáhá MALFINI řídit výkon obchodníků a zvyšovat tržby meziročně o 30 %

Agilní datová analytika pomáhá MALFINI řídit výkon obchodníků a zvyšovat tržby meziročně o 30 %

Automatický reporting stavu objednávek a úspěšnější vytížení vozové flotily o 20%

Automatický reporting stavu objednávek a úspěšnější vytížení vozové flotily o 20%