Datovej Woodstock 2018

Před víc jak dvěma lety jsem na blogu psal o tom, jak moc nechodíme na hackathony, ale občas je spolupořádáme. Tentokrát jsme se ale pustili do akce násobně větší.

Jak už to tak bývá, často vás musí někdo popostrčit. Takže nám v lednu napsal Kuba Dubrovský z ČS, že stále vzpomíná na to, jakej byl Datafesťák 2015, jak to bylo super a škoda, že už něco podobnýho dlouho nebylo. Hm. Chvíli na to se ozval Karel Mls z UHK, že jestli zas nebudeme dělat takovou tu super datařskou akci… a nakonec se ozval Jarda Machaň (dneska GoodData), kdy teda bude další Datafesťák? Hoši? JT sice na Datafesťáku 2015 makal jak mourovatej, ale nakonec jsme ani neměli na plakátu ani logo..??? Tak jak to, že s tím jdete za náma?

Mno nic, dali jsme kafe s Padákem, protože značku Datafesťáku vlastní Keboola, co on na to. Že prej, kluci, skvělej nápad, my (jakože Keboola) toho ale máme moc, a jestli chcete, tak se toho ujměte. Connection vám samozřejmě pujčíme. Oka. Jdem do toho! (Asi jsme se zbláznili.)

Pak pár vlažnejch schůzek v tandemu Kuba, Jarda a my dva s JT, jakože koho pozvem, kdo to všechno zaplatí atp.

Spád věci dostaly až s příchodem Qčka do našeho týmu. Rozhodl se, že z Datafesťáku udělá úplně nejlepší akci roku. Tak jo. Otáčky se zrychlovaly. Když se rozkřiklo, že jdem dělat Datafesťák, začali se nám hlásit další a další partneři, který chtěli něco prezentovat, poskytnout data… a dokonce nám tlačili furt nějaký peníze (což se nám obvykle nestává). A pak to jelo...


Už jsem zažil spoustu konferencí, přednášek apod...ale přiznám se, že pátek všechno předčil asi 1000x. Neskutečnej zážitek… to byla motivace jako prase. Fakt neskutečný, co ti kluci/firmy dokázali a celá tak akce byla od vás fakt brilantní, že na to do teď myslím a hledám si detaily ke všemu, co tam říkali. Byl to takovej malej Datovej Woodstock.
nadšený účastník Datafesťáku

Jj, kombinace Business Track / Hackathon / Data Girls, všechno v univerzitním prostředí, je prostě nepřekonatelná. To celý v neformální atmosféře (ušetříte za visačky na krk a tisk matrošů, který stejně nikdo nechce a igelitek, kterejch je tahle planeta už přecpaná), korunovaný čerstvým teplým prejtem od nejlepšího českobrodskýho řezníka (ještěže máme tolik kámošů).

Jak to dopadlo?

Za mě super. Přišlo mi skvělý to, jak se v tom prvním dnu střídali datoví / business analytici profesionálové, s lidmi, kteří ta data skutečně využívají (např. Čerpadla). Byla jsem byla nadšená a velké díky vám!
spokojená účastnice Datafesťáku
Organizace byla skvělá! Ani jedna přednáška nebyla nudná, jako občas některé přednášky bývají, že. Hodně se mi líbily příklady z praxe, které prezentovali zákazníci BizzTreatu. Jen mě mrzí, že v sobotu už nebyla káva. :)
účastník s kofejnovým absťákem

Njn, kafe a pivo došly. Jako vždycky.

Největší taháky? V pátek příběhy z výroby (Hella, Head Sports, Čerpadla Vrchlabí), Geneea a Apify a vrchol celýho pátečního programu: site opera v podání Tomáše Votavy a jeho kámoše Dana Matouše (kdo neslyšel, neuvěří!). Kompletní záznam máme k dispozici jen díky Padákově pohotovosti. Díky, Padáku.

V sobotu na hackathonu jednoznačně machine learning workshop v podání Viktora Šohájka (Mall Group) a kluků z Workday.

A nakonec? Protože nechceme, aby Datafesťák byla akce, kterou si někdo mastí kapsu, rozhodli jsme se zisk 94.000,- Kč zaokrouhlit na 100.000,- Kč a polovinu věnovat Czechitas na rozvoj práce v mimopražských regionech a druhou polovinu Hlídači Státu!

Co příště jinak?

Víc kafe. O málo víc piva. Hackathonů je už svět přejedenej, takže je třeba připravit něco trošku jinýho.

A kdy?

Tenhle Datafesťák byl po 3 letech od toho prvního a vypadá to, že to bylo moc dlouhý (alespoň dle reakcí). Což se tedy scházet po dvou letech? A nebo víte co, rovnou naviděnou 19. a 20.listopadu 2020:-)

Předregistrace 2020

Nechcete, aby vám něco uteklo z příštího ročníku? Nechte nám svůj email.