2 tipy jak váš zoom meeting může být ještě atraktivnější | Mňamka #27

Pokud jste už dali na dobrou radu zoomu a přešli jste na verzi 5.0 klienta, automaticky jste získali přístup (kromě klienta s vyšší mírou zabezpečení) k několika novým vlastnostem.

Jednou z nich je používání non-verbal feedbacku. V minulosti bylo možné pouze “zvednout ruku” tlačítkem v panelu se seznamem účastníků, nyní zoom tyto možnosti rozšířil o další tlačítka.

Díky nim je možné velmi jednoduše zvýšit interakci mezi tím, kdo má momentálně slovo a těmi, kdo momentálně nehovoří. Zvlášť u meetingů s větším počtem účastníků je tohle prima nástroj, jak průběžně do meetingu vnášet další rozměr, a meeting udělat živější, interaktivní a hlavně přinést také další dávku nezbytných emocí.

Tlačítka se dají používat jak “genericky”, tj. stačí na ně účastníky upozornit a nechat to už na ně, nebo dát dohodou dopředu tlačítkům specifický význam. Např. pokud máte online hospodu, může tl. “Need coffe” ve skutečnosti znamenat “jdu si do lednice pro další pivko” a tak podobně:-) Kreattivitě se meze nekladou:-)

Druhá super “fíčura” jsou tzv. “breakout rooms”. Ty vám nejdřív musí povolit správce vaší zoom domény, ale potom jako hostitel meetingu můžete zakládat jednotlivé “odpočívárny” a jednotlivé účastníky do nich “přehodit”, čímž fakticky rozdělíte meeting na sadu “podmeetingů”. Super se to dá používat např. při školení, kde jednotliví účastníci, kteří ztratí nit, můžou v některé z “odpočíváren” např. vyřešit svoje otázky a nejasnosti s některým z koučů a přitom se hlavní lektor dál může věnovat výkladu.

Rado

Máte k článku nějaké otázky nebo připomínky? Klidně mi napište, rád to s Vámi proberu :-)

Radovan Jirka
datový detektiv
LinkedIn